CULLINAN - ОФІЦІЙНА НАЗВА ПЕРШОЇ ПОВНОПРИВІДНОЇ МОДЕЛІ ROLLS-ROYCE



Три роки тому марка Rolls-Royce оголосила про розробку першої повнопривідної моделі з підвищеною прохідністю, яка переверне загальноприйняті уявлення про подорожі класу ультралюкс. З того дня світ перебуває в очікуванні дебюту нового Rolls-Royce, який втілить концепцію «Effortless Everywhere».

Сьогодні марка робить наступний крок на шляху до прем'єри і підтверджує, що нова модель буде носити ім'я Cullinan.

«Назва Cullinan було на слуху з того моменту, як ми оголосили про розробку проекту під цим кодовим ім'ям, - коментує Генеральний директор Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос. - Це дуже вдала назву для цієї виняткової моделі. Culinnan - автомобіль з кристально чітким призначенням, бездоганною якістю, ефектною зовнішністю, виконаний з граничною увагою до деталей і змінює уявлення про масштаб можливостей у сегменті ультралюкс. Як і діамант Cullinan, найбільший і бездоганний діамант в історії, він прекрасний у своїй досконалості ».

Як і однойменний алмаз, Rolls-Royce Cullinan пережив дивовижну подорож. Випробування проходили в самих різних куточках планети, від пустель Африки і Середнього Сходу до снігів Арктики; від Шотландського високогір'я до каньйонів Північної Америки. Дизайнери, інженери та ремісники Будинку Rolls-Royce вклали всю душу, щоб модель була воістину досконала в будь-яких погодних умовах і на будь-якому покритті.

«Нас надихнула тисячолітня історія формування алмазу Cullinan, і це ім'я розкриває грані характеру нового автомобіля. Воно говорить про витривалість та абсолютну міцність у критичних умовах. Воно відображає сміливий дух першовідкривача Чарльза Роллса та інноваційний підхід сера Генрі Ройса. Воно втілює ідею безмежної розкоші, рідкісної та дорогоцінної, яка буде оточувати вас, куди б ви не попрямували », - продовжує пан Отвос.

 «Cullinan стане другим автомобілем, побудованим на унікальній алюмінієвій просторовій рамі під назвою «Архітектура розкоші».

Довідка

Алмаз Cullinan був знайдений в 1905 році у глибокій шахті на схилах південноафриканського гірського хребта Магалісбург. Його розмір становить 3106 карат, що робить його найбільшим коли-небудь знайденим алмазом. Дві найбільші частини Cullinan, відколоті та відполіровані, знаходяться у Британській імператорській короні та Королівському скіпетрі Британської імперії.

 

Передбачувана історія шляху Cullinan у королівські скарби так само цікава, як і сама коштовність. Алмаз був придбаний урядом африканської республіки Трансвааль за 150 000 фунтів стерлінгів - дорогоцінний камінь по-справжньому царських розмірів був призначений в якості подарунка королю Едварду VII на його 66-й день народження з надією поліпшити відносини після англо-бурської війни, що нещодавно завершилася.

Подорож Cullinan в Англію стала справжньою пригодою, адже з огляду на розмір і цінність алмаза, його перевезення не могло залишитися непоміченим. Щоб транспортувати коштовність, з Лондона були спрямовані детективи, які супроводжували алмаз на пароплаві до Великобританії. Cullinan був урочисто захований у капітанський сейф і ретельно охоронявся протягом усього шляху.

Або все було зовсім не так. Легенда свідчить, що насправді цей план був хитромудрим прийомом, а поліція і сейф - майстерним обманом. З чуток, алмаз на пароплаві був лише точною копією Cullinan, а справжній скарб було відправлено самої звичайною поштою до Міністерства закордонних справ у Лондоні,  щоб звідти вирушити до короля.